SANCTUAR
Pentru trup, minte și spirit

SANCTUAR este un spațiu de exprimare și expansiune creativă pentru trup, minte și suflet, prin promovarea și studiul practicii și filosofiei yoga.
Te invităm să pășești în spațiul SANCTUAR, găzduit de Casa Foca, un loc spiritual din centrul Bucureștiului, cu o istorie de peste un secol, încărcat de energie pozitivă și creatoare. Ne dorim să trăim împreună în conceptul yoga, care-și regăsește istoria și filosofia în locația ideală, amprentată de energia spirituală a înaintașilor.

Povestea noastră
Proiectul SANCTUAR a prins viață în 2016, la inițiativa lui Rezan (fondatorul BODHI Yoga) și a familiei Foca. Anii de călătorii pe continentul asiatic și de studiu al culturii hinduse i-au inspirat pe aceștia să înființeze un studio dedicat practicii și studiului acestei discipline străvechi, originare din India.
Studioul SANCTUAR este găzduit de Casa Foca, de pe strada Popa Rusu, aproape de Piața Rosetti –o zonă istorică din centrul Bucureștiului. Casa Foca se află foarte aproape de strada Mântuleasa, atât de îndrăgită de marele scriitor, filosof, gânditor și ezoterist, Mircea Eliade, care a copilărit și a locuit în această parte a Bucureștiului. N-am pomenit întâmplător de acesta, ci pentru că familia Foca l-a cunoscut pe Eliade însuși, care a ales să locuiască în această zonă, deoarece, așa cum scrie și în cărțile lui, este o zonă încărcată cu energii pozitive și creatoare. De altfel, doctoratul în filosofie al lui Eliade are ca temă filozofia yoga.
După aproape un secol, ne-am propus sa readucem la viată energiile cultivate în aceasta zonă mistică în cadrul unui studio urban care să ofere clase de yoga, meditație, masaj thailandez, nutriție și învățături din bogata cultură asiatică.

Despre Casa Foca – un loc încărcat de istorie și energie creatoare
Istoria Casei Foca datează de la 1890. Proprietarul casei de la 1892, un bancher elvețian, foarte bun prieten al Regelui Carol I, a înființat un sediu de bancă în această clădire cu o arhitectură splendidă, din timpul „Micului Paris”. Clădirea este precedată de o curte minunată, sursă de energie pozitivă și creatoare.
Clădirea are proporții generoase, cu spații deschise, decorată cu glasvanduri de cristal. În cultura asiatică, cristalul este un corp omogen asociat răbdării și perfecțiunii, care revitalizează organismul și tratează afecțiunile stomacului și ale sufletului, considerat un bun ghid spiritual. Despre cristal se mai știe că este un purificator al interiorului și că absoarbe rapid radiațiile și energiile negative, încărcând cu energie sănătoasă și pozitivă orice persoană.

La ce să te aștepți când pășești în SANCTUAR?

• La un mediu sănătos și un simț profund de comunitate;
• Să fii provocat, susținut și inspirat din punct de vedere creativ;
• La un colectiv unit, care stimulează libertatea de expresie, explorarea propriilor limite fizice, mentale și spirituale, și care celebrează puterea păcii interioare și a profesorului-maestru din interiorul fiecăruia;
• La oportunitatea de a-ți aprofunda practica yoga, indiferent dacă ești la începutul acestui drum sau ai o experiență de ani de zile în urma ta.

O experiență spirituală transformatoare prin yoga

Clasele de yoga din cadrul SANCTUAR sunt adevărate călătorii de explorare și dezvoltare a sinelui, în care pornești de acolo unde te afli și evoluezi în propriul tău ritm. Avem clase gândite pentru toate nivelurile – de la începători la avansați. Toate tipurile de yoga pe care le practicăm sunt centrate pe respirație și cultivă puterea și conectarea la energia vieții – prana, cum este numită în filosofia hindusă.

 

Stiluri de yoga

Himalayan Hatha Yoga
În cadrul claselor de Himalayan Hatha Yoga, focusul cade pe încordarea și relaxarea trupului și pe creșterea puterii de concentrare, cu ajutorul unei respirații stabile și regulate. Posturile specifice stilului hatha yoga sunt gândite într-o ordine care îți conferă forță, flexibilitate și relaxare, pe toată durata practicii. Beneficiile imediate sunt multiple: îți vei simți corpul deschis și puternic, respirația degajată și mintea calmă și silențioasă, pregătită pentru meditație.

Vinyasa Flow
Clasele de Vinyasa oferă o practică cursivă, un flux de posturi, în care fiecare tranziție este armonizată cu o inspirație sau o expirație. Acest stil de yoga îmbină, într-un mod creativ, fluxuri de „salutări ale soarelui” și alte tipuri de namaskar cu un registru complet de posturi legate, care împreună oferă fundamentul necesar cultivării aliniamentului fizic, al forței, flexibilității, rezistenței și grației. Muzica ce însoțește practica este atent aleasă pentru fiecare clasă, astfel încât să acompanieze perfect fluxul de mișcări. Te încurajăm să urmezi această clasă pentru a-ți îmbunătăți forța, pentru a te conecta mai bine cu respirația și pentru a-ți deschide trupul, mintea și inima.

Slow Flow
Așa cum îi spune numele, acest tip fundamental de yoga presupune o practică cursivă, dar mai lentă, oferind aceleași beneficii transformatoare precum Vinyasa Flow. Stilul Slow Flow este perfect pentru începători și pentru cei ce preferă un ritm mai lin, fără să-și întrerupă evoluția practicii.

Yin Yoga
Yin Yoga implică posturi pasive, ținute timp mai îndelungat, de la 3 până la 10 minute, care stimulează țesuturile conjunctive dense ale corpului – tendoane, ligamente și cartilagii –, altfel dificil de lucrat.

Traditional Thai Yoga Massage
Cu peste 2,500 de ani vechime, Masajul Thai a fost dintotdeauna considerat a fi o practică spirituală, conectată la învățăturile lui Buddha, lucrând mai curând cu corpul energetic al omului decât cu corpul fizic, contrar stilului de masaj occidental. După mulți ani petrecuți în Thailanda, Rezan a dus Masajul Thai Yoga la rang de artă.

Lu Jong – Tibetan Healing Yoga
Lu Jong este o practică tibetană străveche, care presupune mișcări line ale corpului, cu scopul atingerii unei stări de armonie între trup, minte și spirit. Astfel, obținem o deschidere a blocajelor fizice din corp și suntem inundați de claritate mentală, echilibru emoțional și energie revigorantă. Lu Jong este o practică simplă, care poate fi realizată de persoane de toate vârstele și indiferent de abilitățile fizice. Nu necesită vreo pregătire sau credințe speciale însă, cu toate astea, Lu Jong îți poate transforma viața.

Clase private
SANCTUAR oferă sesiuni private de yoga, în cadrul studioului sau în afara lui. Sesiunile vor fi gândite pentru a fi adaptate la nevoile și cerințele studentului. Pentru mai multe informații sau pentru a solicita sesiuni private de yoga, te rugăm să ne contactezi.

Share
Recent Posts

Leave a Comment